Nieuw onderzoek: brede welvaart in de regio 

De aandacht voor welvaart is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Bij het meten van brede welvaart worden veel regionale zaken bekeken. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen vinden van een geschikte woning, fijne sociale contacten en het aanbod van goede scholen. 

Op basis van eerdere analyses bleek dat de welvaart in de provincie Zuid Holland achterbleef bij het Nederlandse gemiddelde. Een studie van Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) schetst een ander beeld. Het onderzoek stelt dat inwoners die nabij, maar niet in een grote stad in de Randstad wonen, de grootste brede welvaart ervaren. 

Dit sluit goed aan bij onze Duin en Bollenstreek, de zogenaamde space in between, waar wij een zeer prettig woon- en werkklimaat ervaren. Dit doet echter niet af aan de grote opgaven waar de regio voor staat.

Lees meer over het onderzoek >> https://www.innovationquarter.nl/brede-welvaart-hoger-in-de-randstad/

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andere berichten

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2022

Op dit moment is de EBDB volop in gesprek met de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk over het nieuwe Uitvoeringsprogramma Economie van de Duin en Bollenstreek

Lees verder »
Actualiteiten

GreenportLIVE 4 oktober

Businesscase Flower Science – Greenport Duin- en Bollenstreek en Wageningen University & Research organiseerden het evenement GreenportLIVE: Update PPS Fundamentele Systeemsprong.

Lees verder »

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.