Andries Middag

Terugblikken met Andries Middag

Terugblikken met Andries Middag

Andries Middag heeft afgelopen jaren een prominente rol vervuld bij de uitvoering van diverse mooie projecten van de Economische Agenda Duin en Bollenstreek 2018-2021. Per 1 juli start hij een nieuwe functie. Een korte terugblik met de voormalig programma manager van de Greenport Duin en Bollenstreek.

Wat ga je doen?

Ik ben op 1 april 2022 parttime gestart als directeur VAVI. De VAVI vertegenwoordigt zes multinationals die samen verantwoordelijk zijn voor 95% van de Nederlandse aardappelverwerking. Denk daarbij aan producten als frites, rösti en krieltjes. Vanaf 1 juli ga ik mijn nieuwe functie fulltime invullen. Ik coördineer onder andere het lobbywerk in Brussel en Den Haag en de coördinatie van gezamenlijke duurzaamheidsactiviteiten.

Wat is er samen met de EBDB bereikt afgelopen 4 jaar?

De samenwerking met andere partijen in de regio is versterkt. Denk aan de cross sectorale samenwerking tussen Space Campus en Unmanned Valley, maar er zijn nog heel veel andere verbindingen tot stand gekomen. Dankzij de EBDB is er ook veel contact met personen en organisaties buiten het greenportcluster. Daarnaast heb ik met de EBDB heel prettig samengewerkt op het vlak van positionering.

Waar ben je het meest trots op?

Onder andere de serie Bollenjongens, die overigens nog steeds wacht op een doorbraak op de nationale TV. Dankzij de serie hebben veel mensen een nieuwe generatie uitstekend opgeleide moderne jonge ondernemers uit ons cluster leren kennen. Dit gaf de bollenjongens zelf, ons vak én de streek een mooie nieuwe en frisse uitstraling.

Welke boodschap laat je achter voor de mensen die jouw taken gaan overnemen?

De boodschap waar ik zelf mee begon: zorg dat je het leuk hebt met elkaar. Dit klinkt wellicht wat ‘cheesy’, maar er gebeuren zoveel mooie dingen in onze regio. Als je daar een spotlight op zet, ‘verkoopt’ dat zichzelf. Als je dan ook nog kunt helpen om onderlinge verbindingen te leggen, binnen en buiten de regio, dan kun je helpen bij de transitie die echt gaande is. Er is nog genoeg te doen, maar er is absoluut veel potentie om sterker uit deze transitie te komen. De Duin en Bollenstreek beschikt over een prachtige natuur, een verrassend recreatief en toeristisch product, natuur-inclusieve bedrijven én gezonde & gelukkige mensen. Een mooie combinatie en een prachtig uitgangspunt!

Wat wens je de Duin en Bollenstreek?

Ik wens de Duin en Bollenstreek dat ze haar potentie waarmaakt. Stop met staren naar de navel van je buurman of die van jezelf. Ga rechtop staan. Zeg waar je goed in bent en ook waar je nog een beetje hulp bij nodig hebt. Dan weet ik zeker dat we ook de combinatie van internationale topsectoren, hoogwaardig toerisme en een prachtig landschap tot in lengte van dagen houden. Ik wens de regio toe dat het een regio blijft waar anderen met verbazing en jaloezie naar kijken.

Deel dit bericht

Andere berichten

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.