Zelfvarende elektrische veerpont tussen Kagerzoom en Koudenhoorn

Sinds 24 juni vaart de automatisch varende elektrische veerpont Ferry tussen Kagerzoom en Koudenhoorn. Deze automatische pont vervoert personen van en naar recreatie eiland Koudenhoorn voor een proefperiode van 4 maanden. Vorig jaar had de gemeente Teylingen al de primeur van de eerste operationele automatisch varende pont in Nederland. Komende periode worden de doorontwikkelingen van deze ‘Ferry Solution’ verder getest.

Duurzame elektrische pont uniek in Nederland
Ferry is duurzaam, wordt elektrisch aangedreven en vaart op energie van eigen zonnepanelen. Daarnaast bevordert Ferry Solution de veiligheid op het water door de bediener te ondersteunen met zelfvarende technologie. Tijdens de proefperiode van de pont worden allerlei zaken getest en onderzocht. Dit project wordt gefinancierd door de provincie Zuid Holland, de Economic Board Duin en Bollenstreek (EBDB), het bedrijfsleven en de gemeente Teylingen.

Stimuleren en aanjagen
Lars Flinkerbusch, directeur EBDB: “Wij vinden het belangrijk om innovatieve ontwikkelingen zoals autonoom vervoer in onze regio te stimuleren en aan te jagen. Daarnaast heeft de pont een mooi duurzaam karakter door de elektrische aandrijving en het gebruik van zonnepanelen. Bovendien kunnen inwoners en bezoekers van de Duin en Bollenstreek met Ferry nog meer genieten van het mooiste vaar-, wandel en fietsgebied van Nederland.”

Ferry Solution is ontwikkeld door The Future Mobility Network, Next Generation Shipyards en Buffalo Automation. The Future Mobility Network werkt samen met de smartlabs van de TU Delft.

Lees het volledige persbericht >>

Volg VaarmetFerry op Facebook >>

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andere berichten

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief juli 2022

De Economische Agenda van de Duin en Bollenstreek ‘Samen succesvol’ is afgerond. De EBDB presenteerde haar eindverslag deze week aan wethouder Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg economie). Het eindverslag laat de resultaten zien die behaald zijn in de periode 2018 – 2021.

Lees verder »
Actualiteiten

Terugblikken met Andries Middag

Andries Middag heeft afgelopen jaren een prominente rol vervuld bij de uitvoering van diverse mooie projecten van de Economische Agenda Duin en Bollenstreek 2018-2021. Per 1 juli start hij een nieuwe functie. Een korte terugblik met de voormalig programma manager van de Greenport Duin en Bollenstreek.

Lees verder »

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.