14 mei 2019 –

Vijf vragen aan Edwin de Beukelaar –
Ondernemer uit de regio

Bedrijven: Nederzandt, De Beukelaar Groep, Beach Break en Kattukerzandt.

  1. Hoe betrokken ben jij bij de Duin- en Bollenstreek?

Ik ben nogal pittig betrokken zou je kunnen zeggen. Eigenlijk heel gek, want ik kom hier niet vandaan. Ik kom uit Blaricum en ben in deze streek terecht gekomen via werkzaamheden voor De Baak. Ik dacht in het begin alleen maar… wat is het hier mooi, wat is het hier prachtig! Maar nog belangrijker, ik voelde me hier ook veel beter. Ik heb namelijk astmatische bronchitis en ik moest normaal gesproken vier keer per dag puffen. Ik merkte al snel dat wanneer ik hier was, ik helemaal niet of nauwelijks hoefde te puffen. Heel frappant, want mijn compagnon Michel Pater heeft precies hetzelfde. Ik wilde hier meteen wonen en werken.

2. Hoe ben je als ondernemer betrokken bij de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB)?

Ik zie dat de Economic Board nu echt van start is gegaan en ik zie dat de belangrijke kansen die er liggen worden opgepakt. Dat wat wij hebben opgestart met bijvoorbeeld het Nationaal Park wordt nu omarmd door de Economic Board, hierdoor wordt het hele traject versneld en serieuzer genomen. Daar ben ik blij mee. Dat geldt ook voor het project kuuroord. Er zijn al jaren diverse mensen en projectgroepen bezig met verschillende initiatieven en ideeën. Wij zijn er ook al jaren fan van. Het schijnt dat een Duitser 100 euro per dag vergoed krijgt van zijn verzekeringsmaatschappij als hij naar een officieel kuuroord gaat. Bedenk eens welke kansen dat biedt voor deze streek. Ook hier zie ik dat de Economic Board serieuze stappen neemt om de projectgroep Kuuroord en gezondheid te helpen met een versnelling en een verbinding met de andere projecten van de economische agenda.

3. Waar zijn we goed in, in deze streek?

Ik geniet van de verschillen. Zoals de verschillen in het landschap en vooral ook de mensen. Van de een krijg ik een hand, van de ander een omhelzing. De een woont in een villa en de ander woont in een klein huisje. De verschillen in mentaliteit en sfeer zijn soms erg groot. Die afwisseling houdt het boeiend en leuk. En qua landschap hebben we alles hier: bos, duin, zee, strand en historie. Met als meest unieke natuurlijk de zee die ervoor zorgt dat we hier maar voor de helft ‘drukte’ ervaren.

4. Waar hoop je dat de Duin- en Bollenstreek ‘staat’ over 10 jaar?

Ik vind het Nationaal Park Hollandse Duinen een prachtig mooie ontwikkeling voor de streek. Normaal gesproken is er altijd veel gedoe over elkaars grondgebied, maar met de komst van een gemeenschappelijke vijand verandert dat vaak. Het nationaal park is meer een gemeenschappelijke vriend. Ik denk dat dit qua samenwerking veel verandert in de streek. Wij zijn er al sinds de oprichting bij betrokken. Het park brengt mensen bij elkaar en samen maken we deel uit van een groter geheel.

5. Wat zou je graag nog eens willen doen in (of met) de Duin- en Bollenstreek?

We staan erom bekend he? Mijn business kameraad Michel Pater en ik zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en we blijven mooie plekken ontdekken in de streek. We zouden bijvoorbeeld heel graag samenwerken met het zweefvliegveld naast ons. En prachtige plek voor groene festivals of ecologische trouwfeesten. Maar zo hebben we nog wel wat andere ‘geheime’ projecten lopen. We zijn nog lang niet klaar met deze stre(e)k(en).

Economic Board Duin- en Bollenstreek