Lars Flinkerbusch directeur en bestuurder van stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek

29 juni 2018

Per 1 september start Lars Flinkerbusch als directeur en bestuurder van de stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek. Flinkerbusch volgt hiermee Marco van Lente op, die de afgelopen maanden deze functie ad interim heeft vervuld. Flinkerbusch verlaat Maastricht Marketing, waar hij ruim 3,5 jaar als directeur en bestuurder verantwoordelijk was voor de gebiedsstrategie ‘Re-inventing Good Life’.

Lars Flinkerbusch is sinds begin 2015 algemeen directeur van Maastricht Marketing, bestuurder van Maastricht Convention Bureau en samen met Universiteit, Gemeente en bedrijfsleven initiator van Maastricht Brand Partners. In Maastricht heeft Flinkerbusch onder meer de transitie van een grote traditionele VVV naar een slagvaardige en toekomstgerichte marketingorganisatie met eigen exploitaties gerealiseerd. Tussen 2011 en 2014 heeft Lars leidinggegeven aan de publiek-private samenwerking Westland Marketing, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor een arbeidsmarktcampagne. Tot maart 2011 was Lars directeur van Noordwijk Marketing. Lars heeft het Noordwijk Regio Congresbureau en VVV Noordwijk/Holland Rijnland gereorganiseerd tot één organisatie.

Jan Bout, voorzitter Raad van Toezicht Economic Board Duin- en Bollenstreek: “Wij zijn zeer verheugd dat Lars zich wil inzetten voor de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek. Hij is een verbinder die weet wat nodig is om publieke en private partijen samen te laten werken aan de ontwikkeling van de Duin- en Bollenstreek. Lars kent de streek goed en kan hierdoor waarschijnlijk snel resultaten boeken. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking”.

Lars Flinkerbusch: “Ik ben verheugd dat ik een belangrijke bijdrage mag leveren aan de economie en de samenleving in de Duin- en Bollenstreek. Ik ga de Mestreechter Geis enorm missen maar ga samen met weer nieuwe partners vol overgave werken aan het versterken en stimuleren van de samenwerking in de sectoren Greenport, Toerisme, Zorg en Space / Tech. Ik zie ernaar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaring in te zetten in deze prachtige en kansrijke regio.”

Economic Board Duin- en Bollenstreek