2 april 2020 –

Noodbrief aan minister Wiebes –

De Economic Board Duin- en Bollenstreek heeft samen met gemeenten en ondernemers uit de regio minister Wiebes een noodbrief gestuurd om ondernemers te helpen met het betalen van hun huur of pacht. Er wordt te weinig verdiend om aan alle verplichtingen te blijven voldoen. Omvallen dreigt.

Sectoren die kwetsbaar zijn
Nu de pijlers van de economie van de Duin- en Bollenstreek door de coronacrisis onderuit gehaald zijn, geven de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk, en hun ondernemersorganisaties een noodsignaal af. Er wordt te weinig verdiend. Pachten en huren brengen de bedrijven actief in de sierteelt, het toerisme en andere sectoren, nog verder in het nauw.

Brief met een oproep
Woensdagmiddag 1 april 2020 ging een brief de deur uit gericht aan de minister Eric Wiebes, Ministerie van Economische Zaken. De oproep: tref net zo’n regeling voor ondernemers als de regeling die getroffen wordt voor burgers die huren. Dat geeft de nodig lucht. Vergroot de kans de impact van de crisis klein te houden.

Samenwerken – Samen aanpakken
“Vanzelfsprekend denken wij graag mee in de uitvoering van mogelijke aanvullende regelingen en nemen wij vanuit onze eigen rol maatregelen waar nodig”, aldus de ondertekenaars.

Lees hier de brief (pdf) gericht aan de minister.

Economic Board Duin- en Bollenstreek