16 oktober 2019 –

Persbericht – 

Project Revalidatie & Wellness biedt kansen voor de regio
Zorghotel De Kim, Grand Hotel Huis ter Duin, Blue Ocean Company en de Economic Board tekenden vandaag in het bijzijn van de Regionale Organisatie van Huisartsen West-Nederland (ROHWN) een uitvoeringsovereenkomst voor het project ‘Revalidatie & Wellness’. Hiermee wordt een kansrijk project gestart om van de Duin- en Bollenstreek een ideale plek om te revalideren te maken.

Het project focust zich op revalidatiestromen vanuit ziekenhuizen, klinieken en verwijzingen door huisartsen. Deze zorginstellingen worden verbonden aan verblijfslocaties waar goede zorg en hospitality wordt geboden. De twee testlocaties zijn Zorghotel De Kim en Huis ter Duin. Daarna sluiten andere verblijfslocaties in de regio aan. De Economic Board van de Duin- en Bollenstreek (EBDB) coördineert de uitvoering van de Economische Agenda. Dit programma bestaat uit 11 business cases, waaronder ‘De Gezonde en Energieke regio’. Lars Flinkerbusch, directeur EBDB: ”Dit project draagt bij aan het in beeld brengen van de Duin- en Bollenstreek als één van de gezondste regio’s ter wereld. De projecten ‘Kuuroord’ en ‘Wandelvierdaagse’ zijn al eerder gestart, het project ’Revalidatie & Wellness’ sluit hier naadloos op aan.”

Patiënten herstellen beter en sneller
Marc Vieten, directeur Zorghotel De Kim: “We ontwerpen samen met de betrokken partijen een revalidatieprogramma waarmee we gaan laten zien dat medisch herstellen beter en sneller kan. Bovendien verkleint de kans op complicaties aanzienlijk voor de oudere, meer kwetsbare patiënt. In onze regio verblijft een patiënt in een prachtige natuur, met schone lucht en veel aanbod van welzijnsbevorderende activiteiten en diensten. Denk aan het strand, maar ook aan het Nationaal Park Hollandse Duinen waar je in alle rust kunt wandelen, fietsen en zwemmen. Patiënten herstellen sneller in een gezonde, groene omgeving. Kustgebieden staan bovendien bekend om hun helende invloed op de mens. Wij verwachten dat ook zorgverzekeraars hierin mee zullen gaan, omdat dit programma doelmatiger is dan reguliere revalidatie en daardoor ook kostenefficiënter. Hierdoor kan straks iedereen gebruik maken van dit revalidatieprogramma.”

Hotel en zorg combineren
Stephan Stokkermans, directeur Grand Hotel Huis ter Duin: “Samen met diverse pioniers in de streek zijn wij al enige tijd bezig om de kansen voor een gezonde en energieke regio om te zetten in concrete projecten. Ik ben erg blij dat we nu echt aan de gang gaan met dit project. Wij brengen de medische en verpleegkundige randvoorwaarden in ons hotel op orde zodat patiënten hier straks daadwerkelijk kunnen gaan herstellen. Met nazorg en hoteldiensten op vijfsterrenniveau. Na deze pilot is het de bedoeling dat hotels en andere dienstverleners in de regio ook kunnen gaan participeren.“

Kansen voor de regio
Ondernemers uit de regio reageren enthousiast op het project. Ab de Bruijn, eigenaar Hotel van der Valk Sassenheim-Leiden: “De regio waarin ik onderneem zie ik als één mooie grote en groene leefbare stad met een dorps karakter. Een interessante en unieke plek voor alle soorten bezoekers. Alles is in de buurt: zee, duin, bollenvelden, zoetwaterplassen, stad en een grote internationale luchthaven. Ik ben blij met dit revalidatie project, het is een kansrijke ontwikkeling die erg goed aansluit bij de ambities die wij hebben voor ons hotel.”

Bij aanvang van dit project zijn betrokken: LUMC, Alrijne Ziekenhuis, Regionale Organisatie Huisartsen West-Nederland (ROHWN), Zorghotel De Kim, Grand Hotel Huis ter Duin, Blue Ocean Company en de Economic Board.

Foto: Vlnr Hans Brehler (Bestuurder Zorggroep ROHWN), Stephan Stokkermans (Directeur Grand Hotel Huis ter Duin), Marc Vieten (Directeur Zorghotel De Kim), Lars Flinkerbusch (Directeur Economic Board Duin- en Bollenstreek), Hans van Steen (Directeur Blue Ocean Company).

Economic Board Duin- en Bollenstreek