Coronacrisis

Coronacrisis

De Economic Board zit bovenop de ontwikkelingen en effecten van de coronacrisis in de Duin- en Bollenstreek. Gedurende de crisis hebben we op verschillende manieren inzicht verworven over de impact van de crisis op onze regionale economie. Dit om een goed startpunt te hebben voor het bepalen van een gezamenlijke strategie.

De Economic Board monitort de coronacrisis op vier manieren:

  • Actie
  • Analyse
  • Thermometer
  • Informatie

Actie

Noodbrief

De pijlers van de economie van de Duin- en Bollenstreek zijn onderuit gehaald door de coronacrisis. Samen met de bollengemeenten en ondernemersorganisaties heeft de Economic Board onder andere een noodsignaal afgegeven met een noodbrief op 2 april 2020 aan minister Wiebes van Economische Zaken.

Analyse

Onderzoek impact crisis Duin- en Bollenstreek

Bureau Blaauwberg maakte verschillende analyses over de impact van de crisis op de economie van de Duin- en Bollenstreek. Dit met ondersteuning van diverse koepelorganisaties uit de Duin- en Bollenstreek.

Bekijk de rapportages op onze downloadpagina.

Thermometer

Door elkaar te zien en te horen, voelen we ook wat er speelt. Via de economische #ThermometerDB van de Duin- en Bollenstreek deelden ondernemers hun ervaringen en aanpak. Met deze thermometer blijven we in verbinding met elkaar en zo kunnen we elkaar wellicht ook helpen. Gelukkig zien wij veel veerkracht, samenwerking en energie. Ook dat is de kracht van verbinding!

Naar de thermometer

Informatie

Inmiddels is er veel informatie rondom de impact van de coronacrisis beschikbaar. Zowel op nationaal als op regionaal niveau. Dit geeft inzichten. Wij hebben een aantal relevante zaken voor de Duin- en Bollenstreek op een rij gezet. 

Bekijk de informatie op onze downloadpagina.

Steunmaatregelen voor ondernemers

Kijk hier voor een overzicht van individuele steun voor bedrijven en ondernemers.

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.