Gezonde en energieke regio

PROJECTEN

  • Sport en Gezondheid
  • Voeding en Gezondheid (Gastronomie)
  • Voeding en Gezondheid (JOGG)

De Duin- en Bollenstreek heeft de ambitie om zich te profileren als één van de vijf gezondste regio’s ter wereld, zo staat vermeld in de Economische Agenda. Sport, voeding en wellness vormen de belangrijkste pijlers onder die ambitie. De geweldige ligging van de regio en het afwisselende landschap met de vele mogelijkheden draagt zeker bij aan die ambitie.

SPORT EN GEZONDHEID

Onder deze noemer staan twee projecten benoemd: De wandelvierdaagse (zie hiervoor) en sportroutes. Die sportroutes bestaan uit regionale wandel- en fietsroutes, in combinatie met fitnessapparaten. Voor dit project zijn geen geïnteresseerde stakeholders gevonden. Overigens wordt wandelen en fietsen, bewegen in de buitenlucht, regionaal ook vanuit andere initiatieven gestimuleerd.

VOEDING EN GEZONDHEID

In de Gouden Eeuw stond de Duin- en Bollenstreek bekend als de Tuin van Holland. In de loop van de tijd zijn de kruidenteelt en land- en tuinbouw steeds meer op de achtergrond geraakt. Zonde, want zij kunnen absoluut bijdragen aan een energiek en gezond leven. Om die reden zou EBDB nieuwe projecten aanjagen met betrekking tot gezonde voeding, als onderdeel van een gezonde levensstijl. Daar hoorde extra aandacht bij voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Vanuit de provincie Zuid-Holland is het concept detuinvanholland.nl ontwikkeld, waar de Duin- en Bollenstreek vanzelfsprekend actief aan kan bijdragen. Gezonde voeding en de Dutch Cuisine (gastronomie) vormen belangrijke pijlers/aanknopingspunten. Op basis van de Economische Agenda zijn er verder geen initiatieven tot stand gekomen.

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is door de verschillende gemeenten ingevuld/opgepakt. Katwijk, Noordwijk en Lisse zijn erkend JOGG-gemeente. Hierdoor is er geen extra project op dit onderdeel tot stand gekomen.

Deel dit project
Andere projecten

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.